EmailTwitterFacebookLinkedIn

Verplicht sparen voor onderhoud appartement 

Eigenaren van een appartement moeten door een nieuwe wetgeving meer belasting betalen dan eigenaren van een gewone woning of huurders. Dat blijkt uit meldingen die binnenkwamen op de redactie van Radar. Eigenaren van een appartement moeten namelijk verplicht sparen voor het onderhoud van hun woning. Dit bedrag wordt opgeteld bij hun privévermogen, waardoor zij eerder belasting moeten betalen dan andere woningbezitters.

Radar radio-uitzending 23 maart 2019Een slapende vve kan de koper flink wat geld kosten
Experts waarschuwen huizenkopers voor slapende verenigingen van eigenaren. Bij achterstallig onderhoud en een lege spaarpot kan een bank de hypotheek weigeren.

 Lees verder: Trouw, 12 maart 2019

Meer weten over het activeren van een slapende VvE?
Bel 0183 - 50 59 46 of mail naar: info@vivere-vvebeheer.nl


Wet 'Verbetering functioneren VvE's'


Per 1 januari 2018 is de Wet ‘Verbeteren Functioneren VvE’s’ van kracht.
Allereerst is nu bij wet vastgelegd hoeveel een VvE jaarlijks moet reserveren voor planmatig / groot onderhoud. Dit dient minimaal 0,5% van der herbouwwaarde van een complex te zijn. Hiervan mag worden afgeweken indien er een actueel onderhoudsplan aanwezig is en op basis van dit plan wordt gereserveerd.

Alle VvE’s die bij Vivere VvE Beheer zijn zullen worden geïnformeerd over deze nieuwe wet. Lees verder..

Klik op de foto om de gehele wettekst te lezen.

Bereikbaarheid Vivere VvE Beheer


Wij hechten veel waarde aan een goede bereikbaarheid. Ons kantoor is zonder afspraak te bezoeken, maar het liefst even een telefoontje vooraf. Op vrijdagmiddag is het kantoor vanaf 13.00 uur gesloten.

Onze dienstverlening gaat verder na kantoortijd. Op afspraak kunt u ons ook ’s-avonds of zaterdags bezoeken. Ons klantportal is 24x7 voor u beschikbaar. Hier kunt u meldingen indienen en informatie vinden, op elk gewenst moment. Klik hier om in te loggen in uw VvE.

Na kantoortijd maken wij gebruik van een telefoondienst en een speciaal calamiteitennummer. U wordt altijd persoonlijk te woord gestaan.